Прикарпатця який пограбував церкву засудили до трьох років


Калуський міськрайонний суд засудив до трьох років позбавлення волі чоловіка, який пограбував один із храмів міста.

До резиденції церкви святого Архистратига Михаїла, що на майдані Шептицького, зловмисник проник 2 січня цього року близько 20.00. Спосіб доволі примітивний, але дієвий: він відважив металопластикове вікно та заліз у приміщення резиденції, звідки таємно викрав ноутбук вартістю 3000 гривень та комп’ютерну мишку вартістю 100 гривень, пишуть Вікна.

За кілька днів до цього, 26 грудня, відваживши вікно на балконі однієї з квартир у багатоповерхівці, чоловік потрапив до помешкання калушан. З їхньої квартири він викрав 900 гривень та планшет вартістю 2500 гривень.

Грабіжник — неодноразово судимий. Тож, коли попався правоохоронцям, заперечувати своєї вини у злочинах не став.

Згідно з матеріалами справи, у судовому засіданні він повністю визнав свою вину. Тож суд кваліфікував дії обвинуваченого за ст.185 ч.3 КК України, так як він вчинив  таємне викрадення чужого майна, поєднане з проникненням у житло, вчинене повторно. 
Керуючись законодавством, суд призначив покарання — три роки позбавлення волі.

Вилучені у нього речові докази по справі повернуто власникам: планшет — пограбованому мешканцю Калуша, а ноутбук з зарядним пристроєм та комп’ютерну мишку — представнику релігійної громади церкви святого Михаїла.