Прикарпатцям боргують 9,8 млн. грн. зарплати


Загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати в цілому по економіці Ивано-Франківщини (включаючи підприємства–банкрути та економічно неактивні підприємства) упродовж липня поточного року зменшилась на 5,3% і на 1 вересня 2013 року склала 9,8 млн.грн. або 1% суми заборгованості по державі.

Як повідомили Паралелі у ГУ статистики в області, суттєве зменшення боргу відбулося в оптовій і роздрібній торгівлі; ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів, у сфері тимчасового розміщення й організаціях харчування на 16,9% і 10,5%, відповідно.

Майже дві третини усієї суми (63,4%) заборгували своїм працівникам промислові підприємства, 15,7% – підприємства сфери професійної, наукової та технічної діяльності, 10,2% – будівельні організації. На підприємствах обласного центру утворено 74,6% загальної суми боргу, м.Коломиї – 14,1%, м.Калуша – 9,3%.

У структурі загальної суми половина 50,5% припадає на підприємства, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, 45,4% – на економічно активні підприємства, решта – на економічно неактивні підприємства.