Прикарпатцям нагадують, шо цього року транспортним податком оподатковуються легкові автомобілі вартістю більше 1,03 млн. гривень


Об’єктом оподаткування в 2016 році є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (в 2016 році - 1,03 млн. грн.).

Підпунктом 267.2.1 ст. 267 Податкового кодексу України визначено, що вартість автомобілів визначається центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику економічного розвитку, за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України, виходячи з марки, моделі, року випуску, типу двигуна, об’єму циліндрів двигуна, типу коробки переключення передач, пробігу легкового автомобіля та розміщується на його офіційному веб-сайті.

У разі спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п’яти років.

Ставка податку  залишилася без змін - 25 тис. грн. в рік.

Зазначені зміни внесені до  статті 267 Податкового кодексу  Законом України від 24.12.15 № 909 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році".

Інформує відділ комунікацій ДПІ у м. Івано-Франківську ГУ ДФС в Івано-Франківській області