Прикарпатська міліція ліквідовує гральний бізнес


У цьому році розслідувалося 37 кримінальних проваджень за фактами незаконної діяльності у сфері грального бізнесу. У результаті досудового розслідування 12 особам оголошено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

У ході документування протиправної діяльності вилучено 455 одиниць грального обладнання, в тому числі 122 гральних автомати, 307 одиниць комп'ютерної техніки, 20 лотерейних терміналів, шість покерних столів на загальну суму 293 тисячі гривень. За період відпрацювань міста Івано-Франківська та області цими днями зареєстровано 9 кримінальних проваджень. 

Зокрема, припинено діяльність ігрового залу в Долині, який був влаштований у приміщенні кафе. Під час санкціонованого обшуку міліціонери виявили обладнання та документацію, яка підтверджує причетність конкретних осіб – мешканців райцентру до функціонування ігрового клубу. З приміщення вилучено десять ігрових автоматів, 11 системних блоків, сервер та гроші. Учора ввечері на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що в будинку по вулиці Галицькій надають послуги в сфері грального бізнесу, пише АП.

Працівники міліції цю інформацію й вилучили з приміщення два системних блоки, три монітори, касовий сканер і понад 16 тисяч гривень. Того ж вечора оперативники припинили діяльність грального клубу по вулиці П.Орлика в обласному центрі, де було вилучено три системних блоки, дев’ять моніторів, касовий апарат, сканер і 850 гривень. 

Як повідомили в прес-службі обласного УМВС, міліція Прикарпаття нарощує зусилля, щоб остаточно ліквідувати гральний бізнес на території області, водночас правоохоронці звертаються до громадськості з проханням виявити небайдужість у подоланні цього явища, інформуючи про відомі факти роботи гральних салонів.