Прикарпатське ДАІ провели рейд «Пішохід»


В рамках проведення Національного тижня з безпеки дорожнього руху працівники Державтоінспекції, спільно з журналістами краю провели рейдові відпрацювання під умовною назвою «Пішохід».

Провести такі профілактичні заходи з цією категорією учасників дорожнього руху змушують цифри аварійності з участю та з вини пішоходів, повідомляє Служба профілактичної роботи УДАІ УМВС в Івано-Франківській області.

За 10 місяців цього року в області трапилося 33 дорожньо-транспортні пригоди з вини пішоходів, у яких 11 осіб загинули, а 26 отримали травми та каліцтва. На жаль, громадяни мало реагують на застереження від ДАІ бути уважними на дорозі та дотримуватися Правил. Багато хто з порушників під час проведення рейду, скептично реагували на рекомендації та винесені усні попередження, що на дорозі пішоходи мають бути уважними і не виходити на проїжджу частину дороги «де» і «коли» заманеться. Не зважаючи на наявність відеокамер, порушники прямували собі впевнено і спокійно. Буквально перед самою камерою бабуся перейшла дорогу, петляючи між автомобілями, ще й онуку вела за руку. Звичайно, це непоодинокі випадки, але поганий приклад для малечі, тим більше наслідки їх на жаль, бувають плачевними.

Окрім того пішоходи мають взяти до уваги, що вони так само як і водії за порушення Правил дорожнього руху притягаються до адміністративної відповідальності і згідно ст. 127 КУпАП на них накладається стягнення у вигляді штрафу 51 гривня.

Тому, шановні учасники дорожнього руху, Державтоінспекція застерігає Вас бути уважними на дорогах, проявляти ввічливість та взаємоповагу одних до одних, адже краще упередити нещастя на дорогах, ніж потім визнавати свою помилку та безповоротність наслідків.