Прикарпатські боржники комунальних послуг можуть залишитися без авто


Всім автовласникам, у кого є борги за житлово-комунальні послуги, з виплати аліментів або ж несплачені штрафи за порушення ПДР, варто скоріше їх сплатити. В іншому випадку вони ризикують на деякий час розпрощатися зі своїм авто.

ДАІ має право заарештувати машину прямо на дорозі і відправити на штрафмайданчик до сплати боргу. Правда, тільки в тому випадку, якщо є рішення суду. Справа в тому, що на автомагістралях нарешті запрацювали на повну потужність системи розпізнавання номерних знаків «Рубіж» (їх встановлено 95 штук, передбачається встановлювати і мобільні версії).

Як роз’яснив начальник Центру безпеки дорожнього руху при МВС генерал Сергій Будник, система (відеокамера плюс комп’ютер) виявляє машини, які знаходяться в розшуку, незалежно від причини.

«Це може бути орієнтування про викрадення, рішення суду про позбавлення водія прав або накладення арешту держвиконавцем за борги. Після зупинки на найближчому посту ДАІ з’ясовується, затримувати авто чи ні. У разі підтвердження інформації про заборгованості, складають протокол про затримання і евакуюють авто на штрафмайданчик», – розповів Сергій Будник. Далі з боржником працюють держвиконавці.

За 10 місяців цього року, за даними МВС, за допомогою «Рубіжа» затримали майже 19 тис. машин.