Прикарпатські енергетики долають наслідки вітрової стихії


У ніч на 6 грудня Прикарпаття накрила хвиля вітрів. Пориви вітру до 40 м/с завдали збитків електромережам краю у гірській місцевості.

 Найбільше постраждав Долинський район: на 9 годину ранку тут було знеструмлено 108 трансформаторних підстанцій. Через такі аварійні вимкнення залишилися без світла мешканці 16 населених пунктів повністю та 5 – частково, у тому числі окремі мікрорайони міст Долини та Болехова. Оперативно-виїзні бригади філій ПАТ «Прикарпаттяобленерго» одразу приступили до відновлювальних робіт. 

Станом на 12 годину дня 6 грудня загалом по Івано-Франківській області була знеструмлена 201 трансформаторна підстанція (з них 63 залишалося у Долинському районі). Через це було порушено електропостачання 13 населених пунктів краю повністю та 15 – частково. Проблемною є ситуація також у Яремчанському регіоні, де частково «темними» залишаються 2 населених пункти, у Богородчанському (1 - повністю, 4 - частково), Калуському (1 - повністю, 3 – частково) та Рожнятівському районах (2 частково).

Як зазначив технічний директор ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник, електромережі в основному витримують натиск вітру. Щоправда, місцями через сильні пориви вітру трапляються обриви проводу повітряних ліній електропередач. Однак масштаби пошкоджень дозволяють контролювати ситуацію. Бригади енергетиків відновлять електропостачання усіх населених пунктів протягом дня. 
Однак до ПАТ «Прикарпаттяобленерго» надійшло штормове повідомлення, яке попереджає про погані погодні умови і на наступні дні.