Прикарпатські міндоходівці виявили близько двох тисяч "нелегалів"


В Івано-Франківській області працівники Міндоходів обстежили 88 підприємницьких структур з метою виявлення нелегальних працівників та фактів виплати зарплатні без утримання і сплати податку. Порушення трудового законодавства та нелегальних працівників, виявлено у кожній підприємницькій структурі.

За результатами перевірок суб’єктів господарювання з питань легалізації заробітної плати працівниками органів доходів і зборів Івано-Франківщини спільно з іншими контролюючими органами  виявлено 1922 неоформлених найманих працівники.

Внаслідок укладених трудових угод із більшістю «нелегалів» до бюджету додатково надійшло 121 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

Також, фахівці Міндоходів при перевірках з питань виявлення фактів ухилення від оподаткування різного роду виплат, заробітної плати, видачі її за рахунок «тіньових» коштів у більшості випадках встановили це неутримання, недоутримання та неперерахування або несвоєчасне перерахування до бюджету суб’єктами господарювання податку на доходи фізичних осіб із сум заробітної плати. За виявлені порушення при перевірках, органи доходів і зборів області донарахували 7,3 млн.грн податку на доходи фізичних осіб.

Перевірки з питань виплати заробітної плати в «конвертах», виявлення неоформлених найманих працівників проводяться в рамках виконання Комплексної програми заходів з легалізації заробітної плати в Івано-Франківській області на 2013-2014 роки.