Прикарпатські платники ПДВ надають перевагу „електронному” звітуванню


За останніми даними в органах Міндоходів області перебуває на обліку 4110 платників податку на додану вартість. З них 3509 платників – юридичні особи, 601 – фізична особа-суб’єкт підприємницької діяльності. В електронному вигляді звіти подають 99 відсотків ПДВешників.

Для комфортного ведення підприємницької діяльності платників ПДВ на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України створено ряд електронних сервісів.

Так, на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України функціонує електронний сервіс „Реєстр платників ПДВ” (http://minrd.gov.ua/reestr), на якому щоденно оприлюднюються дані з реєстру платників ПДВ.

Отримати інформацію про анульовану реєстрацію платників ПДВ можна скориставшись сервісом „Анульована реєстрація платників ПДВ” (http://minrd.gov.ua/anulir).

Крім того, щоб перевірити надійність Вашого ділового партнера рекомендуємо використовувати сервіс „Дізнайся більше про свого бізнес-партнера” (http://minrd.gov.ua/businesspartn).

Для користування сервісами достатньо знати код ЄДРПОУ, індивідуальний податковий номер або ж точну назву підприємства. Після набору необхідної інформації в одному з полів система здійснить пошук по ряду баз даних, доступних для публічного використання і повідомить про результати пошуку.