Прикарпатські правоохоронці пояснили затримання Андрія Подільського виконанням закону


У деяких засобах масової інформації повідомили, нібито працівники міліції з політичних міркувань та безпідставно переслідують голову політвиконкому ВО «Тризуб» Андрія Подільського .

Однак, правоохоронці діяли виключно в межах правового поля, - повідомляє прес-служба УМВС в Івано-Франківській області.

До чергової частини УМВС України в Івано-Франківській області 22.08.2013 в 11.05 год. надійшло повідомлення про те, що житель Галича виготовляє фальсифіковану продукцію та збуває її на теренах району і в обласному центрі.

Повідомлення зареєстровано в журналі єдиного обліку, як того вимагає законодавство. За даним фактом правоохоронці розпочали перевірку, під час якої з’ясувалося, що житель м.Галич, голова політвиконкому ВО «Тризуб» ім. С. Бандери, засновник та Головний Координатор громадського руху «Фонд-УПА», привіз 22.08.2013 в м.Івано-Франківськ та зберігав при собі з метою розповсюдження партію речей та предметів, зміст яких свідчить про пропаганду національної нетерпимості, що підпадає під ознаки кримінального правопорушення.

За фактом розповсюдження предметів, які пропагують національну нетерпимість, проводиться розслідування, в ході якого призначено ряд мистецтвознавчих експертиз з метою визначення ідеологічних та морально-етичних аспектів змісту вилучених предметів.