Прикарпатські "спрощенці" сплатили до місцевого бюджету понад 100 млн. гривень


З початку 2014 року до місцевого бюджету Івано-Франківщини надійшло 101,7 млн. грн. єдиного податку, а це на 16,8 відс. більше поступлень аналогічного періоду минулого року.

Це третя за фінансовою потужністю складова в наповненні місцевого бюджету, яка складає 8,9 відс. у загальній структурі місцевих податків і зборів.

Загалом, на сьогодні в органах доходів та зборів Івано-Франківщини знаходиться на обліку 31,7 тис. платників єдиного податку, з них 3,6 тис. юридичних осіб та 28,1 тис.– фізичних.

Переважна більшість суб’єктів господарювання – фізичних осіб обирають для себе спрощену систему оподаткування, оскільки їх приваблюють прості і прозорі правила та можливості, які вона надає. Зокрема, «спрощенці» звільняються від сплати деяких податків і зборів, а платники першої та другої груп надають звіти до контролюючого органу лише раз на рік.

На допомогу платникам при виборі спрощеної системи  Головним управлінням ДФС в області розроблено листівку «Основні аспекти спрощеної системи оподаткування». З електронним примірником цієї та іншої друкованої продукції можна ознайомитись на веб-порталі відомства (http://sfs.gov.ua) в розділі «Брошури та листівки».

Прес-служба Головного управління ДФС в Івано-Франківській області