Прикарпатські рятувальники навчали студентів, як захистити своє життя


Найбільший скарб кожної людини – її життя та здоров’я. На жаль, розуміння цього до багатьох приходить лише тоді, коли трапляється щось прикре.

Захистити людське буття від пожеж, різноманітних надзвичайних ситуацій покликаний кожний свідомий громадянин, надто ж – фахівці цієї справи. Саме тому зараз у рамках Тижня безпеки життєдіяльності прикарпатські рятувальники відвідують навчальні заклади області.

13 жовтня працівники пожежно-рятувальної служби зустрілися зі студентами Центру професійно-технічної освіти №1 в Івано-Франківську. Тут пильно дбають про різнобічний розвиток дітей. 

Близько півтори сотні студентів, котрі зібралися у актовій залі закладу, із розповіді рятувальників дізналися про кількість пожеж та надзвичайних ситуацій в області, особливості поводження та правильне протистояння будь-якій небезпеці. 

Продемонстрований тут же короткометражний фільм «Пожежа у житловій кімнаті» показав основні етапи розвитку пожежі, невситиме полум’я, котре метр за метром поглинало людське майно, перетворюючи його на жахливе згарище. І молодь, і педагоги усвідомили: найчастіше такі речі стаються з вини самих громадян, котрі нехтують елементарними правилами поводження з вогнем у побуті. 

Час, відведений на лекцію, пролетів, як одна мить. І студентам, і педагогам було дуже цікаво почути такий необхідний для кожного матеріал із перших уст – від фахівців Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області. Незабаром  ці молоді, енергійні, сповнені натхнення та творчих сил, нових ідей і задумів юнаки та дівчата закінчать своє навчання і розпочнуть самостійне доросле життя. Тепер вони озброєні ще й знаннями правил поводження за будь-якої надзвичайної ситуації. За найменшої необхідності, запевняють, застосують їх у повному обсязі, адже добре розуміють: життя людини безцінне, а вирішальною іноді може стати єдина мить…