Прикарпатські волонтери плетуть маскувальні сітки у кінотеатрі


Надання допомоги учасникам АТО та їх сім'ям – актуальна потреба сьогодення. До цієї роботи особливо активно долучаються волонтери Долинщини, яких об'єднало спільне бажання - підтримати Українську Армію. Адже зараз на сході країни триває неоголошена війна, на якій гинуть люди. Українські військові потребують нашої підтримки і допомоги.

У приміщенні кінотеатру Долини волонтери облаштували справжній цех з виробництва маскувальної сітки для бійців АТО, які можуть врятувати людські життя. Виготовлення таких сіток власноруч обходиться набагато дешевше, аніж купувати їх, хоча процес плетіння важкий і кропіткий, вимагає терпіння та зосередженості.

Кожний день сюди приходять небайдужі долиняни та мешканці району, приводять знайомих та друзів, щоб долучитися до підтримки українських військових. Щоденно тут кипить робота, яка йде швидко та злагоджено, з молитвою та церковними піснями. Дехто приносить необхідні матеріали, хтось нарізає їх на шматочки, інші  вплітають їх у сітку. Разом з дорослими тут активно працюють і діти. Волонтери добре розуміють призначення своєї роботи та наголошують, що допомога армії – обов'язок кожного свідомого українця.Саме завдяки їм на Схід України відправлено не один вантаж з гуманітарною допомогою.

Крім плетіння маскувальних сіток, тут самостійно виготовляють свічки, комплектують маскувальні костюми, теплі шкарпетки, балаклави, сушені сухарі, виготовлені власноруч мазі від опіків та інші необхідні речі для відправки у зону АТО.

Волонтери відзначають значну допомогу місцевих підприємців, які шиють маскувальні костюми та надають необхідні матеріали для плетіння сіток, НГВУ «Долинанафтогаз» за матеріальну підтримку та працівникам підприємства за те, що приходять сюди і допомагають своєю працею, освітнім закладам за пошиття теплих поясів для спини, а також священикам, які надають віск та хліб для сушіння сухарів. Особливо цінною є робота жителя с.Старий Мізунь, який власноруч виготовляє основу для плетіння маскувальної сітки, що дає можливість зекономити значні кошти.  Волонтери щиро дякують всім небайдужим жителям Долинщини, які в’яжуть теплі шкарпетки та балаклави, шиють пояси, виготовляють власноруч мазі, приносять тканину та інші необхідні речі, допомагають хто чим може. Всі вони віддаються цій благородній справі повністю, жертвуючи своїм вільним часом, відпочинком, спілкуванням з близькими людьми та друзями, щоб полегшити участь наших захисників у бойових діях. Волонтери мають надію, що їхня робота допоможе нашим бійцям, адже зроблена вона з любов'ю, теплом сердець, вірою у перемогу.  

На сьогоднішній день є потреби у нитках, мішковині, воску, прополісу та інших речах, необхідних для бійців. Не вистачає також робочих рук. Волонтери закликають не бути байдужими до долі України та тих, хто її захищає, долучитися до такої потрібної роботи. Приходьте у приміщення кінотеатру м.Долини щоденно з 17.00 год. (тел. 0951608548 – Наталя).

Не будьте байдужими, творіть добро і життя обов’язково стане кращим!