Прикарпатського депутата-регіонала розшукує Інтерпол


Анкета депутата Івано-Франківської обласної ради, члена фракції Партії регіонів Юрія Келестина з’явилася на офіційному веб-сайті Інтерполу.

На сайті повідомляється, що Келестин розшукується за незаконне привласнення, пише kurs.if.ua.

Голова наглядової ради ЗАТ "Техно-центр" Юрій Келестин виграв вибори до обласної ради 2010 року в одному з округів Рогатинського району. Він один з двох депутатів, які досі залишаються у фракції Партії регіонів.

За чотири роки депутатської діяльності Юрій Келестин майже не відвідував засідання сесій та комісій облради. Кілька разів подавав заяву про складання депутатських повноважень. Однак колеги-депутати відмовилися відпустити регіонала – для позбавлення його депутатського мандату в обласній раді не вистачало голосів.

За інформацією "Бліц-Інфо", на найближчій сесії Івано-Франківської облради заплановано розглянути питання про дострокове припинення повноваження депутата кількох регіоналів. У цьому списку є Юрій Калестин. Хоча на останній прес-сконфренції голова облради Василь Скрипничук вивловив думку, що в цьому немає сенсу, адже Глава держави неодноразово наголошував про потребу проведення дострокових виборів  до місцевих та обласних рад. І сенсу проводити їх двічі немає.