Прикарпатську пенсіонерку засудили до трьох років за вбивство зятя


Коломийський міськрайонний суд засудив до трьох років позбавлення волі пенсіонерку, яка в стані алкогольного сп'яніння зарізала зятя.
Коломийський міськрайонний суд розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження по обвинуваченню щодо коломиянки за ч. 1 ст. 204 КК України – умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.
 
Підсудна – вже двічі судима. Один раз за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, другий – за шахрайство з фінансовими ресурсами.
 
Обвинувачена спочатку визнала свою вину частково, а по закінченні судового слідства – повністю. Вона пояснила, що напередодні вбивства зять вигнав її з дочкою з дому. Близько 03.00 год. ночі вона з дочкою поверталася додому і побачила, що на лавочці сидить її зять разом із сусідом та розпивають спиртні напої. Жінки підійшли до них і запросили у гості сусіда. Той купив пляшку горілки, і вони всі разом пішли додому.
 
Вдома компанія продовжила розпивання алкоголю. В результаті чоловік вигнав з дому свого друга і почав сваритися з дружиною. Коли теща попросила припинити сварку, зять почав обзивати її нецензурними словами та погрожував їй фізичною розправою. Жінка взяла із печі кухонного ножа та нанесла йому удар у стегно лівої ноги. Чоловік помер від гострої кровотечі. 
 
Суд засудив жінку до трьох років позбавлення волі та штрафу 4760 гривень.