Прикарпатських пластунів закликали ділитися досвідом патріотичного виховання


У четвер, 4 лютого, у Івано-Франківську провели науково-практичну конференцію “Національно-патріотичне виховання молоді засобами пластової виховної методики: проблеми та перспективи розвитку”. На ній обговорили майбутні шляхи розвитку організації та співпрацю з міською та обласною владою.

На ній обговорили майбутні шляхи розвитку організації та співпрацю з міською та обласною владою, пише Репортер.

Заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк повідомив, на розвиток обласного пластового центру у бюджеті заклали більше півмільйона гривень.

Тему патріотичного виховання підняв голова обласної ради Олександр Сич. За його словами, необхідно формувати систему героїзації подвигів укранських сучасників, героїв Майдану та АТО.

На конференції повідомили, що більше ста пластунів беруть участь в АТО, п’ятеро загинули.

“Патріотичне виховання має мати професійну методику, – каже Олександр Сич. – У “Пласту” ця методика вже відшліфована роками. Не тримайте її за пазухою, діліться нею. Ви організаця, яка має феноменальний потенціал”.

Пластові керівники підготували для учасників конференції тематичні доповіді. Вони розповіли про важливість пам’яті, розвиток пластових традицій та новітні методики виховання свідомого громадянина.

Міський голова, пластун Руслан Марцінків наголосив на важливості роботи пластових виховників, часом їхня праця не оцінена належно. Також він повідомив, що на найближчій сесії міської ради мають підтримати програму розвитку “Пласту”.