Прикарпатських сиріток обдарують першими портфеликами


Одинадцятий рік поспіль громада та місцеві підприємці підтримують започатковану БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» традицію допомагати першокласникам з родин, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, підготуватися до школи.

Завдяки пожертвам парафій Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, жителів Івано-Франківська та представників бізнесу працівники і волонтери БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» допомагають дітям підготуватися до школи належним чином. Зокрема, «Карітас» надає благодійну допомогу у вигляді шкільних портфеликів, укомплектованих шкільним приладдям та канцтоварами інвалідам, дітям сиротам, дітям, які позбавлені батьківського піклування та тим діткам, які виховуються в багатодітних, кризових та малозабезпечених сім’ях.

Як зазначає координатор по роботі з дітьми та молоддю пані Леся Дорош у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо», з 2004 року  допомогою охоплено 1222 дітей - першокласників та  школярів 2-11 класів. Цього року планують більшою мірою допомогти першокласникам, а також, якщо залишаться кошти нададуть допомогу дітям старших класів.

«На сьогодні ми маємо 120 першокласників, які потребують допомоги в підготовці до навчального року, а саме в забезпеченні канцтоварами. Крім того, ми плануємо допомогти ще близько сотні сімей, які також до нас звертаються. Адже отримуємо прохання про допомогу від багатодітних сімей. Люди з різних районів області, знаючи про нашу акцію «Першого портфелика», також часто звертаються до нас. Ми намагаємось допомогти всім, кому можемо», - розповідає пані Леся.

За словами координатора проекту вартість портфелика становить близько 400 гривень. Пані Леся зазначає, що закуповують канцтовари на гуртівні з суттєвими знижками, за що «Карітас» висловлює подяку всім, хто надає таку можливість.

У рюкзачку першокласники отримають фарби, пластилін, кольорові олівці, ручки, лінійку, гумку, пенал, кольоровий картон та папір, ножиці, 20 зошитів в клітинку та 20 в лінійку, обкладинки для зошитів, нотний альбом та альбом для малювання.

Цьогорічне свято Першого портфелика розпочнеться 27 серпня Молебнем у церкві Успіння Пресвятої Богородиці с. Крихівці о 12 годині, а після цього відбудеться урочисте вручення портфеликів.