Прикарпатський воєнком: Викладачів-медиків відправляють на курси, а не на фронт


Викладачів Івано-Франківського медичного університету викликають до військкоматів для проходження комісії. А також відправляють на медичні курси.

Про це кореспонденту Бліц-Інфо повідомив в.о. військового комісара Івано-Франківського обласного військового комісаріату Олег Мороз

«Варто зауважити, не тільки з медичного університету, а повністю з усіх медичних закладів, які є на території області. Вони викликаються для проходження комісії і поки, що про їхній призов питання не стоїть. Те, що певна кількість цих людей буде призвана – правда. Але, це не принципово медиків саме медичного університету», - пояснює воєнком.

Інформацію про відправку викладачів-медиків до Житомира у розмові з кореспондентом Бліц-Інфо підтверджує.

«Та їх просто відправляють на медичні курси від національного університету оборони України, де  одна із кафедр – медична. Ніхто не каже, що їх відправлять на фронт. Але якщо медиків таки мобілізують, то вони виконуватимуть завдання медиків, а не солдатів. Тобто, ніхто з них рити окопи на передовій  не буде», - наголосив Олег Мороз.

Нагадаємо, сьогодні командир другого батальйону оперативного призначення Нацгвардії України Андрій Тірон написав у Фейсбук, що 30 викладачів Івано-Франківського медичного університету призивають до війська за четвертою хвилею мобілізації