Прикарпатський журналіст на Луганщині: Тут воюють не тільки "западенці"


Прикарпатський журналіст Руслан Коцаба перебуває в одному з батальйонів Національної гвардії, який розташований в Луганській області.

Коцаба розповів, що бачився з депутатом обласної ради Петро Шкутяком та депутатом міської ради Андрієм Грималюком, які добровільно погодилися поїхати на Схід.

Батальйон, у якому знаходиться журналіст, наразі не бере участі у боях, а займається укріпленням позицій, проте кожен з хлопців готовий до бою. Також тут є жінки та надзвичайно багато бійців зі Сходу та Центру країни, які готові захищати кордони України.

«Я поїхав, як журналіст, за власні кошти, щоб зібрати інформацію, адже всі ми потерпаємо від пропагади. Я зараз у батальйоні, який на 90% складається з майданівців, тут є і франківські хлопці, зокрема Петро Шкутяк та Андрій Грималюк та бійці з Прикарпаття. Нехай у них шкутильгає дисципліта та військова підготовка, проте кожен з цих хлопців готовий хоч вже йти у бій, і ніколи не здасть зброю, не присягне на вірність окупантам. Наразі, бійці займаються тим, що укріплюють позиції. Тут не суто чоловічий колектив, тут є й жінки, розвідники та автоматчиці, які на рівні з чоловіками тримають зброю у руках. Міф про те, що тут тільки «западенці» треба розвіяти, тут є земляки, але все ж таки основа – це хлопці з Центральної України та Сходу і вони не менші патріоти. Вони реально не хочуть до Путіна і розповідають: «так, ми їдемо на заробітки в Росію, бо нам ближче, але хочемо в Європу. Це великий міф, що патріоти є тільки на Західній Україні. Атмосфера тут надзвичайно напружена», - повідомив журналіст.

Руслан Коцаба також розповів, що віз для хлопців форму та взуття, адже з цим далі є проблеми.

Фіртка