Прикарпаття - без екологічного паспорта?


Для Прикарпаття протягом 2006-2013 років розроблявся екологічний паспорт області. Проте за 2014-2015 такі документи відсутні.

Про  це йдеться у депутатському звернення депутатів обласної ради Сергія Адамовича та Сергія Федорціва до департаменту екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА, інформує Бліц-Інфо.

"Екологічна паспортизація є інструментом екологічного обліку суб'єктивних характеристик різних об'єктів господарювання для підготовки управлінських рішень. Якщо облік природних ресурсів отримав достатньо розвинутих форм у вигляді кадастрів природних ресурсів, то облік екологічних характеристик суб'єктів господарювання потребує адекватного інформаційного забезпечення для повноцінного врахування їх впливу на такі природні ресурси.  За інформацією з офіційного сайту Міністерства екології та природних ресурсів України встановлено, що для Івано-Франківської області протягом 2006-2013 рр. розроблявся екологічний паспорт Івано-Франківської області, проте за 2014 р. і теперішній 2015 рік - такі документи відсутні. На підставі вищенаведеного, враховуючи інформаційну важливість для екологічної політики екологічної паспортизації регіонів, просимо надати інформацію про причини нерозроблення екологічного паспорта Івано-Франківської області на 2014-2015 рр., та вжити заходів щодо прийняття даного документу на 2016 р", - йдеться у зверненні.