путін хоче розосередити українські війська перед можливим російським наступом — ISW


Президент рф володимир путін, можливо, створює умови для подальших російських транскордонних рейдів у північно-східні райони України. Ймовірно, він намагається посилити інформаційні операції всередині росії та притиснути українські сили до північних прикордонних районів.

Про це пише американський Інститут вивчення війни (ISW), який щодня публікує оцінку ситуації на фронті, пише Громадське. 

Так, 1 лютого путін провів нараду щодо відновлення житлової інфраструктури в Криму, Бєлгородській, Брянській та Курській областях після обстрілів нібито з української сторони. 

російський лідер зазначив, що його адміністрація ставить у пріоритет припинення обстрілів прикордонних регіонів, але це завдання є «справою військового відомства».

Зосередженість путіна на передбачуваній небезпеці обстрілу прикордонних регіонів, імовірно, служить подвійній меті. Він сприяє інформаційній операції, спрямованій на те, щоб представити війну проти України як загрозу існуванню російських громадян, щоб отримати внутрішню підтримку тривалої війни, кажуть в ISW.

Президент росії також може встановлювати умови для ескалації транскордонних рейдів, щоб розсіяти українські сили, притиснувши їх до північно-східних прикордонних районів.

ISW оцінює, що російське вторгнення з Білорусі є надзвичайно малоймовірним, а безперервна інформаційна операція з прикріплення українських військ до північного українсько-білоруського кордону, здається, дає збій, оскільки українські офіційні особи все частіше вважають цю непередбачену ситуацію малоймовірною.

Загроза транскордонних рейдів з Бєлгородської, Брянської та Курської областей росії до північної та північно-східної України, ймовірно, є спробою змусити Україну розгорнути підрозділи в цих районах для захисту від таких нападів, таким чином розосередивши українські війська перед ймовірним російським наступом у найближчі місяці, кажуть дослідники.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!