"Співчуття" передасть прикарпатським медзакладам 30 тисяч упаковок сиропу від кашлю


Сьогодні в рамках акції «З турботою про здорову націю» в приміщенні кінотеатру «Люм’єр» відбулась прес-конференція для представників ЗМІ.

До Івано-Франкіська приїхали представники фонду «Співчуття», які планують передати медичним закладам області 30 000 упаковок сиропу від кашлю «Бронхомед юніор».  Передаватимуть медикаменти у різні медичні установи Івано-Франківська, Косівщини, Верховини та Снятинщини, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

Представники фонду Катерина Кібарова та Олексій Горбанський розповіли, раніше схожу акцію провели в Донецькій області, зокрема в Слов’янську, Макіївці та Краматорську. 

«Ми хочемо, щоб допомога дійшла адресно до кожної сім’ї, яка цього потребує. Наш благодійний фонд вже протягом року здійснює дуже багато соціальних проектів. Сьогодні ми приїхали на Прикарпаття з гуманітарною місією на прохання наших друзів. Оскільки зараз розпочався період поширення респіраторних захворювання, тому ми вважаємо, що наша допомога буде актуальною», - зауважила Катерина Кібарова.

Ці ліки роздаватимуться в різних лікарнях та клініках міста, де можна буде їх отримати безкоштовно. До слова медикаменти протестовані в Україні та мають відповідні сертифікати. Термін їх придатності - до травня 2015 року. Індійська компанія-виробник надала фонду «Співчуття» їх також безкоштовно.

Собівартість препаратів орієнтовно складає близько мільйона гривень.

До слова, на прес-конференції "засвітились" кандидати в народні депутати Михайло Ноняк та Лідія Шкрібляк (обоє - висуванці "Народного Фронту"), які якраз балотуються в округах, де роздаватимуть безкоштовні ліки.