Рада Європи готова допомогти Україні вирішити конфлікт мирно


Генсек Ради Європи Торбйон Ягланд закликає всі сторони в Україні утриматися від насильства і пропонує допомогу для вирішення ситуації, що склалася.

Мова про це йде у його заяві, передає Інтерфакс-Україна. 

Відзначивши, що ситуація в Україні, "яка є членом Ради Європи, викликає стурбованість", Ягланд закликав усі сторони "утриматися від насильства і повернутися до мирного діалогу".

"Рада Європи готова допомогти Україні та її людям вирішити сьогоднішню важку ситуацію відповідно до зобов'язань країни в рамках конвенції Ради Європи про права людини та принципів демократії, верховенства права та прав людини", - йдеться у заяві.

У свою чергу представник глави європейської дипломатії Кетрін Ештон Майї Косьянчич в понеділок в Брюсселі на брифінгу заявила, що ЄС не обговорює введення персональних санкцій щодо українських посадовців, пише Українська правда. 

"З цього приводу дійсно мені нічого сказати. Ми стежимо за ситуацією і вже чітко сказали про нашу позицію. Ми також намагаємося пояснити, що угода про асоціацію не є чимось, що виключає відносини України з Росією. Цей те, що я можу сказати", - позначила Косьянчич.