Рада оборони заборонила концерти "На_шапку", де збирають гроші для онкохворих діток


Благодійні концерти "На_шапку" в Івано-Франківську проводять вже 5 років поспіль. Всі пожертви передають на закупівлю обладнання для онкогематологічне відділення Івано-Франківської обласної дитячої лікарні

Цьогоріч сезон благодійних концертів у центрі міста вирішили теж не скасовувати. Адже рак не чекатиме допоки закінчиться війна. На їхнє проведення організатори отримали відповідний дозвіл від влади і вже встигли провести 13 концертів. Переносили лише раз - 8 травня, через підвищені заходи безпеки. І от минулого тижня всі концерти, масові заходи, ярмарки в області скасували. В тому числі й "На шапку". Про це розповіла в мережі одна із організаторів, активістка Людмила Лінник, пише Бліц-Інфо. 

"Чому? Нам толком не пояснили, чому. Пояснення в стилі бла-бла-бла, там хлопці гинуть, а ви тут танцульки влаштовуєте. Танцульки? Ви серйозно??? Потім додали, що ризики, скупчення людей і тд… і тп… Ми звернулися до Ради оборони області з проханням врегулювати цю ситуацію і дозволити нам продовжити нашу волонтерську благодійну діяльність. Нам не те щоб відмовили. Вирішення нашого питання “відклали”. Отож минулої неділі концерт не відбувся. Цієї теж не відбудеться. І, якщо я правильно все розумію, то і далі теж все під питанням...", - пише Лінник.

За словами активістки, в середньому, за концерт вдавалося зібрати від 15 до 30 тисяч грн. Якщо не буде й цього тижня, то суму треба помножити на два. Волонтери наголошують, що всі музиканти виступають безплатно, з якісним українським репертуаром. До того ж під час повітряної тривоги концерт зупиняють, а слухачів відправляють до найближчого укриття. 

"Отож, шановна рада оборони, через два непроведені концерти ви обікрали дітей на суму від 30 до 60 тисяч гривень. Ми збираємо кошти на закупівлю обладнання для відділення, де діти лікуються від раку. У відділенні перебувають зараз діти не тільки з Прикарпаття, але і з інших регіонів України, де зараз бойові дії і лікуватися не можливо. У нас працюють висококваліфіковані онкологи і онкогематологи, які рятують дитячі життя. То ж багато батьків обирають лікувати дітей у нас, а не їхати закордон чи ще кудись. У нас класна лікарня. І за цих п’ять років нам вдалося привернути до неї багато уваги суспільства і благодійників, залучити кошти, зробити хорошу репутацію. То ж мені цікаво: чому заборонено наш захід? Це особиста неприязнь? Якісь порахунки? Спроба поставити нас — волонтерів, які з 2014 року систематично і регулярно допомагають армії — на місце? Що це? Поясніть мені хтось. Бо я, мабуть, чогось не розумію… Справедливости ради зазначу, що пан Марцінків та пані Онищук на раді оборони наш проєкт відстоювали. Але не почули ні нас, ні їх. Якщо хтось може запропонувати мені вихід з ситуації — велкам. До кінця сезону ще близько 8-10 концертів, залежно від погодних умов. Це близько 300 тисяч грн, які мали рятувати життя дітей. Але не будуть. Бо хтось у раді оборони вважає, що ми проводимо "танцульки", поки гинуть "хлопчики"…", - написала волонтерка. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!