Рада ухвалила закон про сміття,- прикарпатський нардеп Едуард Прощук


В першому читанні парламент ухвалив законопроект «Про управління відходами». Рамковий законопроект, який імплементує європейські норми в українське законодавство.

Він передбачає розробку та прийняття вужчих підрамкових законопроєктів: про пластик, поліетиленові пакети, небезпечні відходи - наприклад батарейки та інші. Народний депутат з Прикарпаття Едуард Прощук на власній сторінці у мережі зазначає, що в галузі управління відходами багато наріжних каменів та завжди будуть суперечності. 

"Переробка відходів - це бізнес, а в бізнесі присутній лобізм. Однак, абсолютно підтримую й прагну врегулювання галузі управління відходами: щоб в країні було: менше відходів, повторне використання, всі види переробки, виробництво вторсировини, безпечне захоронення відходів",- пише нардеп.

Нардеп додає, що у цьому рамковому законопроєкті є чимало пунктів, які потрібно доопрацювати до другого читання, щоб: запровадити діючі правила ринку, створити в країні галузь переробки відходів, запровадити алгоритм екологічно-безпечного поводження з відходами.

"Попереду - друге читання і точкові галузеві закони",- продовжив Прощук.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!