Ремонт дороги Н-09: кого хвалити за відмінну дорогу фірму «ПБС» чи ТОВ «Автомагістраль»?


Ремонт однієї з найгірших ділянок дороги національного значення (Н-09), яка поєднує Івано-Франківську та Львівську області у повному розгарі. Та найцікавіше те, яка фірма проводить ці роботи і чи хтось раптом не привласнює собі всі «трофеї», тож Версії провели власне розслідування.

Вже місяць часу у франківських ЗМІ активно поширюється інформація про те, що фірма “ПБС”, яку пов’язують з народним депутатом від Івано-Франківська Олександром Шевченком, відновлюватиме покриття на 19,3 кілометрах дороги від села Давидів до кордону з Івано-Франківщиною (через Бібрку), пишуть Версії.

Нагадаємо, на ремонт автодороги загального користування Мукачеве – Львів Кабінет Міністрів у травні виділив 200 млн. гривень у межах програми ремонту доріг Карпатського єврорегіону. Служба автомобільних доріг у Львівській області провела торги і визначила компанії, що проводитимуть ремонт, тож ТзОВ «ПБС» повинно ремонтувати ділянку від села Давидів до межі Львівської області.

Кореспондент Версій вирішив здійснити ревізію проведених робіт, і варто відзначити, що дорога відремонтована відмінно, але є одне АЛЕ – приїхавши в село Шпильчино, що включено до відрізку, який має ремонтуватись підприємством ТзОВ «ПБС», журналіст побачив техніку іншої фірми, а саме: ТОВ «Автомагістраль». Така ж ситуація й на інших відрізках дороги Бібрка-Давидів. Як техніка, так і працівники, які виконують роботи, мають безпосереднє відношення до Автомагістралі.

автомагыстраль 3То кого хвалити за відмінну дорогу ТзОВ «ПБС» чи ТОВ «Автомагістраль»? Якщо фірма «ПСБ» виграла тендер на проведення робіт на цій ділянці, то вона і має відповідати за якість ремонту, АЛЕ, якщо роботи проводить «Автомагістраль» то на якій основі? Можливо використаний механізм субпідрядника, або оренда техніки, проте це веде до здорожчання послуг. Чому ж тоді напряму не віддати право на проведення ремонту «Автомагістралю», тим самим оминувши додаткові затрати.

remont_dorogu_h09-222


remont_dorogu_h09-111

remont_dorogu_h09-4444

Чим відома фірма «Автомагістраль»? Зазначимо, що 18 травня у засобах масової інформації з’явилася новина, що у селі Доброчин Сокальського району Львівської області намагаються продати 20-тонну вантажівку повністю завантажену щебенем, який призначений для будівництва автодороги Р-15.

«Журналісти та активісти з’ясували, що поряд з вантажівкою знаходився автоекскаватор, що розвантажував щебінь покупцю на ділянці розпочатого будівництва. Власник будівництва пояснив, що водій вантажівки скоріше за все загубився і хотів розвернутись саме на його будівництві, але зав’яз. Після цього власник повідомив про свою купівлю щебеню на одній із червоноградських будівельних фірм. На місце було викликано слідчо-оперативних групу, яка склала акт огляду місця події, вилучила накладну та вантажівку зі щебенем», – пише місцевий сайт.

Коли на місце події прибув керівник львівської філії ТОВ “Автомагістраль” Володимир Краснопьоров, він зазначив, що цей щебінь до ТОВ “Автомагістраль” не відноситься, але в кінці-кінців чоловік почав нецензурно лаятись та погрожувати застрелити журналіста, нащо була написана відповідна заява про злочин працівникам міліції.

Відомо, що ремонт на автошляху P-15 (автомобільний шлях регіонального значення, довжиною 144 км, пролягає від Ковеля до Жовкви) здійснювала ТОВ “Автомагістраль”.

До слова, журналісти не єдині, хто помітив різницю між виконавцями робіт, пропонуємо Вам коментар Марини Балінської на одному з відомих франківських сайтів, яка натякнула на корупційність проведення ремонту: «Великий бізнес – велика брехня. 23.06.15 особисто бачила хто виконує роботи на Львівській ділянці цієї дороги і це не ТОВ “ПБС”, а підприємство “Автомагистраль” і судячи по номерних знаках авто не львівські і не франківські. мабуть пан Шевченко як завжди запропонував найкращі умови при чому роботи виконує інша фірма, а ПДВ потім накрутить якраз ТОВ “ПБС”, нічого не змінилось.. і, звичайно, тендер у Івано-Франківську не проводять досі тому що “ПБС” має його виграти»,- зазначила пані Марина.

komentar_doroga

P.S. Як відомо, минулого року фірма “ПБС” взялася до ремонту вулиці Набережної після особистого втручання у тендерний процес Олександра Шевченка. За підсумками переговорів з обласною владою, переможець тендеру “Трейдзахідбуд” віддав можливість прокладати асфальт саме “ПБС”.

За коментарем щодо ситуації Версії звернулись до офісу фірми ПБС, де нам повідомили, що справді Автомагістраль виконує роботи на основі додаткогово Договору укладеного з ПБС підприємством Автомагістраль, яке й проводить роботи замість ПБС.