Репер з Калуша Джонні Дивний оцінює своїх колег по сцені alyona alyona, Kalush та Alina Pash


Джонні Дивний презентує трек «Спурт», в якому дає суб’єктивну оцінку українському репу. Під сатиру та іронію виконавця потрапили alyona alyona, Kalush, Alina Pash, OTOY та Krechet.

Назва треку «Спурт» відсилає до спортивних термінів, що означає «ривок з метою наздогнати противника». Саме влітку 2023 Джонні Дивний зробив рестарт своєї кар’єри та став у боротьбу за своє місце в українському репі. Спочатку сольний сингл «Спринт», а потім сайфер 10 реперів «ПСАЙФЕР», в якому Джонні ще раз показав калуську класичну школу хіп-хопу та репрезентував себе як артиста, для якого вулична культура – основа творчості, а головні теми – щирість, вуличний кодекс, шлях до популярності та вірність собі та своєму оточенню.

В треці «Спурт» Джонні Дивний ніби заглядає в кулуари репу і попутно розмірковує про те, що відбувається в індустрії, а в кінці звертається до самого себе. Роздуми артист покладає на біт та візуалізує як комедійний мультфільм.

Alina Pash та Kalush б’ються за перемогу на Євробаченні; alyona alyona і OTOY, які заради місця на п'єдесталі готові бути «гнучкими»; стрімінговий конвеєр Krechetа, що в житті звучить як провал на премії RAP.UA AWARDS 2021; зарозуміла поведінка Freel’а за лаштунками одного з фестивалів.

Джонні не позбавлений і самоіронії. У відео він із задоволенням приймає мішечок з доларами від екс-колеги по гурту Kalush Orchestra Олега Псюка. Тим самим чесно висловлюючи про свою позицію «він робив у цій групі?» – «заробляв гроші». Крім того, артист пригадує себе в костюмі з «рибальської» сітки та мішковини, в якому певний час виступав у гурті.

«У відео я хотів зобразити головну пастку українського репу та музики в цілому, в якій ми погрузли в цьому році. Вона називається «хай буде більше». Більше самопроголошених МС, більше пластмасових треків та більше «зручних» новин про реп», – говорить Джонні Дивний.

Але на думку Джонні Дивного не все так погано в репі, поки є Ціна Ритму, Перо, Rief Chocka, Майкола Вайнер, гурт PVNCH та львівська локація DVIR для справжнього хіп-хопу.

За музику відповідав Zbaraski, скретч – Rief Chocka, мультиплікатор - Alex Lutsev.

 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!