Рейтинг найдорожчих спеціальностей серед ВНЗ м. Івано-Франківська


З наступного тижня для вчорашніх школярів, а сьогодні – абітурієнтів розпочинається вступна кампанія. І якщо їх найбільше цікавить питання «куди» і «на кого» навчатися, то їхніх батьків більше хвилює ціна такого вибору.

Кореспондент «Бліц-інфо» намагався з’ясувати, які ж напрямки підготовки найдорожчі серед івано-франківських ВНЗ.

Так, за останніми даними з вузів рейтинг таких напрямків підготовки для вступу на перший курс стаціонару має такий вигляд:

Найбільш вартісне навчання в Івано-Франківському національному медичному університеті  на спеціальності «Стоматологія». Рік навчання тут коштує 19 000 гривень за рік.

Друге місце  посідає «Лікувальна справа» цього ж вишу - 16 500 гривень/рік.

На третьому місці  - «Фармація» (денна форма навчання) – 14 000 грн/рік.

Четверту позицію займає також спеціальність медичного університету - «Педіатрія» - 13 500 грн.

П’яте місце займає спеціальність «Міжнародні відносини» Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника – 12 555 гривень.

На шостому місці «Правознавство» Юридичного інституту ПНУ ім. В.Стефаника з оплатою 12 320 гривень за рік навчання.

Спеціальність «Менеджмент зовнішньо-економічної діяльності» цього ж університету  посідає сьому сходинку – 11 390 гривень за рік.

Восьме місце посідає спеціальність «Англійська мова та література»   - 11 085 гривень.

Дев’яту сходинку  одночасно посідають спеціальності «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм» Прикарпатського університету  - 10 795 гривень.

На десятій позиції одночасно три спеціальності цього ж ВНЗ -  «Фінанси і кредит»,

«Облік і аудит» та «Менеджмент організацій». Вони обійдуться батькам абітурієнтів у 10 655 гривень за рік.

Крім того, не останніми у цьому рейтингу мали б бути спеціальності Івано-Франківського національного технічного університету нафти й газу. Та заклад поки що не оприлюднив вартість навчання на 2013 рік. За даними минулих років серед найдорожчих були спеціальності « Документознавство та інформаційна діяльність», «Економіка підприємства», «Фінанси та кредит», «Облік та аудит», «Менеджмент організацій і адміністрування», «Туризм», «Архітектура» - в загальному – близько 10 000 гривень за рік навчання.