Різдво з усім світом. Стало відомо, коли УГКЦ перейде на новий календар


Питання церковної календарної реформи в Україні назріло вже давно. Втім з початком повномасштабного вторгнення воно стало ще актуальнішим.

В 2022 році дуже багато українців святкували Різдво з усім світом 25 грудня. Навіть під час опитувань більшість українців виступили за необхідність календарної реформи. І ось перший крок для цього зробила УГКЦ.  Про це повідомив під час прямого ефіру на Живому телебаченні Глава УГКЦ Святослав, інформує Бліц-Інфо.

Як зауважив глава УГКЦ Святослав, кожна Митрополія по-своєму підійшла до того, щоб дізнатися, думку духовенства щодо календарної реформи. Зокрема Львівська митрополія скликала митрополичий синод. А Івано-Франківська митрополія, яка включає і чернівецьку область, провела анкетування своїх священників де поставили конкретні питання стосовно календарної реформи. 

1-2 лютого 2023 року у Брюховичах, що біля Львова, під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава відбулася Дев’яносто третя сесія Архиєрейського Синоду УГКЦ в Україні. Проаналізувавши думку священнослужителів і вірян Синод прийняв рішення.

 "Взявши до уваги численні прохання віруючих та провівши попередні консультації із духовенством та монашеством нашої Церкви про назрілу потребу реформи літургійного календаря УГКЦ в Україні, а також зважаючи на душпастирські рації Синод вирішив, що починаючи з першого вересня 2023 року ми переходимо на новий стиль коли йдеться про святкування нерухомих свят. Ми часто цей новий стиль називаємо Григоріанським календарем",- повідомив глава УГКЦ.

Також Блаженніший Святослав наголосив, що свята, які пов'язані з Великоднем (рухомі свята) не стосується цих свят. Синод вирішив наразі залишити цей цикл свят без змін. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!