Різноманіття помідорів на Центральному ринку


Літо в кожного асоціюється з природніми вітамінами. Саме в червні-липні на Центральний ринок починають завозити найбільший асортимент фруктів, ягід та овочів.

Липень – місяць молодих овочів і нині у топі помідори. Їх на прилавках ринку понад 10 сортів: Брісколіно, Ріо-Гранде, Уно Россо, Бобкат, Річі, Червона стріла, Волове серце, Боні, Аляска, Медовий спас і Монсерат. Везуть їх з Херсонщини, Миколаївщини, Одещини і Тернопільщини, йдеться на сайті Центрального ринку. 

«Асортимент у нас дуже великий, – розповідає продавчиня Олена. – Крім стандартних помідорів: червоних, рожевих, жовтих, маємо зелені і двоколірні. Для консервації раджу зібрати асорті: воно і в банці гарно дивиться, і надає оригінального смаку. В салаті також добре поєднуються та смакують жовті з червоними та рожевими».

Звичайний помідор може мати близько 40% денного рекомендованого мінімуму вітаміну С. Помідори постачають вітамін А, який підтримує імунну систему, зір та здоров'я шкіри. А калій в томатах є ключовою поживною речовиною для роботи серця, скорочення м'язів та підтримки здорового артеріального тиску тощо.

Помідори корисно їсти, як сирі так і приготовані. Наприклад, зелені помідори при засолюванні, якщо не використовувати оцет, зберігають майже всі вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які є в свіжих плодах. Тому, часте вживання навіть томатного соку знижує ризик появи тромбозу, варикозу і покращує загальне самопочуття. 

Отож, на Центральному ринку Ви завжди знайдете великий асортимент свіжих та якісних фруктів, ягід, овочів тощо.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!