Роман Пацак: Під час ремонту Набережну не звузили, а розширили


Дорогу на вулиці Набережній під час ремонту не тільки не звузили, але й розширили.
Про це розповів заступник директора департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури облдержадміністрації Роман Пацак у відповідь на закиди секретаря міської ради Миколи Вітенка.
 
Нагадаємо, Вітенку вже другий тиждень не дає спокою питання ремонту Набережної. На думку молодого секретаря, дорогу звузили, а саму проектну документацію приховують.

Натомість Роман Пацак наголосив, що згідно проектно-кошторисної документації «Капітальний ремонт вулиці Набережна ім. Василя Стефаника в м. Івано-Франківську», замовником якої є управління капітального будівництва виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, ширина дороги у найвужчих місцях повинна бути не менше восьми метрів.

«На даний момент найвужчі частини дорожнього полотна мають не менше дев`яти метрів. З чого випливає той факт, що дорогу на вулиці Набережній під час ремонту не тільки не звузили, але й розширили», - зазначив Роман Пацак і нагадав, що 9 грудня відбулося засідання робочої групи виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, під час якого було документально спростовано чутки про звуження проїзної частини вулиці Набережної.

Також посадовець повідомив, що відповідна проектно-кошторисна документація містить у собі й інші, не враховані раніше обставини, тому планується в зимовий період внести до неї корективи.

Як приклад заступник директора департаменту наводить відсутність запроектованих зупинок громадського транспорту: «Якщо залишити проект без змін, то на ділянці від вулиці Мазепи до Левицького у нас будуть відсутні облаштовані зупинки для маршрутних транспортних засобів. Відповідно знову можемо отримати додаткові складнощі для руху автомобілів по об`їзній дорозі. Але хочу вкотре наголосити, що усі зміни відбуватимуться виключно для розширення дорожнього полотна та створення комфортних умов як для автомобілістів, так і пішоходів», - запевнив Роман Пацак.

Нагадаємо, що капітальний ремонт вулиці Набережна ім. Василя Стефаника було розпочато в останні дні вересня цього року.

Він передбачає в собі два етапи ремонтних робіт – відновлення основних шарів дорожнього полотна у 2014 році та укладання захисного шару сларісілу з одночасним облаштуванням тротуарів навесні 2015 року.