Росія наростила кількість своїх військ на кордоні та Донбасі до 54 тис. солдатів – штаб АТО


На сьогодні російська сторона надалі утримує поблизу Державного кордону та на окупованій території України угруповання військ, яке налічує у своєму складі 45 БТГр, 17 ротних тактичних груп загальною чисельністю понад 54 тисячі військовослужбовців з відповідним озброєнням та технікою.

Про це заступник керівника штабу АТО, полковник Сергій Галушко повідомив на брифінгу у Краматорську.

Із зазначеної кількості безпосередньо на території України діють до 15 БТГр та 6 РТГр., наголосив заступник керівника штабу АТО.

Сергій Галушко також звернув увагу присутніх на те, що біля російського міста Міллєрово завантажено на залізничний транспорт військову техніку 79 реабр Західного військового округу, яка має на озброєнні 300 мм РСЗВ «Смерч».

«Тривожний сигнал, адже саме з такої зброї ворог завдав удар по Краматорську в лютому цього року. А в російському місті Батайську на базі 22 окремої бригади спеціального призначення Південного ВО виявлено функціонування табору підготовки ДРГ», – зазначив він.

Окрім того, за його словами, третю добу поспіль триває посилення угруповання противника. Зокрема, у районі Горлівки виявлено прибуття нових сил та військової техніки, які переважно зосереджуються на території промислових підприємств поблизу лінії зіткнення. А також сплановано та проводять низку тренувань з цивільного захисту у великих населених пунктах Донецької області. Приміром, 24 червня таке тренування проведено в Донецьку, а 26 червня такі заходи заплановано провести в Макіївці.

«Хочу ще раз наголосити: причин для паніки немає. Українська сторона постійно нарощує свої резерви на оперативному та тактичному рівнях.

На випадок агресії з боку противника відпрацьовують дії засобів вогневого ураження, артилерії, ракетних військ. Ми дотримуємося міських домовленостей, але в разі необхідності завжди напоготові дати гідну відсіч агресору», – підкреслив полковник Сергій Галушко.