росіяни розстріляли українського полоненого за слова "Слава Україні!"


Мережею шириться відео нового звірства росіян над українським військовополоненим.

Окупанти розстріляли беззбройного українського військового, який не проявляв агресії та просто сказав «Слава Україні».

Відео злочину росіян стрімко поширюється мережею. Зокрема, відео оприлюднили активісти Сергій Стерненко та Ігор Лаченков. Але ці кадри шокують,  уникайте їх, якщо ви чутливі до подібної інформації, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

На черговий воєнний злочин росіян уже відреагували в Офісі президента України:

"Воєнні злочини культивуються на росії. І відбілюються їх пропагандою та міфами про «нацистів». Вбивство людини, яка потрапила в полон, – ще один приклад цього. А ще це приклад їх національної нікчемності та слабкості. За кожен такий воєнний злочин буде розплата. Ніхто не зможе сховатися від неї", – написав очільник ОПУ Єрмак.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, — це порушення Женевських конвенцій. Це виявлення ницості та підлості.

"Коли у всьому світі слова «Слава Україні» викликають шану, повагу та гордість, росіяни за українське гасло розстрілюють... Дуже боляче дивитися на те, що роблять з нашими людьми окупанти. Мета України, як і всього демократичного світу, — притягнення Російської Федерації до відповідальності. Відправив це відео міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину Росії",- написав Лубінець.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!