Росіянин Бутусін каже, що його переслідували за антипутінську позицію


Сьогодні, 1 грудня в Івано-Франківському адміністративному суді відбулось судове засідання у справі росіянина-правосекторівця Олега Бутусіна, який оскаржує рішення ДМС про відмову у наданні йому статусу біженця.

Як відомо, багатодітна сім'я росіян з 2014 року проживає у Галицькому районі. Дружина та діти, яким виповнилось 16 років вже отримали українське громадянство. Натомість Олегу Бутусіну, який тривалий час воював на боці України, було відмовлено. За це у Росії на нього вже відкриті кримінальні справи.

Слід зауважити, підтримати бійця у суді прийшли багато його побратимів.

На початку засідання адвокат Бутусіна Володимир Бандура подав клопотання про долучення до справи документів, що свідчать про переслідування Бутусіна в Росії. Також адвокат подав заяву про уточнення позовних вимог. А саме, щоб суд зобов'язав Державну міграційну службу повторно розглянути заяву про надання Олегу Бутусіну статусу біженця.

Також адвокат подав клопотання про виклик свідків - дружини та сина Бутусіна. За його словами, вони можуть розповісти, чому позивача переслідують у Росії та чому він змушений просити притулку в Україні. Суд ці клопотання задовольнив.

Натомість представниця ДМС подала заперечення на позовну заяву. Також вона клопотала про виклик до суду у якості свідка працівника ДМС, що проводив співбесіду з Бутусіним та подала суду аудіозапис з останнім четвертим протоколом співбесіди. Адвокат позивача зауважив, що вони не проти долучення аудіозапису. Водночас зауважив, що варто витребувати всі записи або ж зобов'язати ДМС дати письмові пояснення, чому немає аудіозаписів попередніх трьох протоколів співбесіди.
Також Бандура попросив суд дати час йому з почивачем на ознайомлення з документами, наданими ДМС, оскільки у справі кілька десятків сторінок.

Суд, порадившись на місці прийняв рішення про перенесення розгляду справи.

Натомість росіянин Олег Бутусін розповів журналістам, чому не може повернутись у Росію з дітьми.

"Насправді, зараз це не Росія, а Антиросія. Я неодноразово виступав проти Путіна і його політики правління.За антипутнінську позицію мене проти мене відкрили не одну справу. Наша машину, де були неповнолітні діти з табельної зброї обстрілювали працівники поліції, коли ми тікали до України", - зазначає Бутусін.

До теми: Росіянин Бутусін через суд намагається отримати статус біженця