Росіянин шокував інтернет, випивши за раз 3 пляшки горілки


У мережі з'явилося відео, на якому росіянин випиває поспіль три пляшки горілки. Деяку кількість алкогольного напою молодий хлопець виплюнув, але загалом випив усе, після чого лишився стояти на ногах і не помер. Така алкогольна тренованість хлопця очевидно шокувала інтернет-користувачів - за короткий відрізок часу відео стало досить популярним.

Такі рекорди в Росії відбуваються не вперше - раніше 31-річний житель Петербургу, який страждав на алкогольну залежність, випив 4 пляшки горілки поспіль, що вважається смертельною дозою - втім чоловік не помер і навіть не отруївся, повідомляє Gazeta.ua.

Щоправда багатьом людям, які намагаються повторити цей сумнівний рекорд, не так щастить: смертельна концентрація алкоголю в крові становить 0,5-0,8 г / дл, смертельна разова доза - 4-12 г / кг (близько 300 мл 96% етанолу), проте у осіб з хронічним алкоголізмом толерантність до алкоголю може бути значно вищою. За деякими даними, смертельна доза для людини вагою в 64 кг становить 1,2 літра, тому більшість "непідготовлених" рекордсменів помирають після першої ж пляшки.