Розкрадання грошей під час будівництва школи у Чукалівці: НАБУ завершило слідство


22 березня Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування та відкрили матеріали справи щодо заволодіння понад 14,8 мільйонів гривень при будівництві школи у селі Чукалівка.

За даними слідства, у 2021 році підприємець у змові з директором Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області (далі – УКБ) розробив схему заволодіння коштами Івано-Франківської ОДА. За нею УКБ уклало з підконтрольною компанією договір на будівництво в межах державної програми «Велике будівництво» шкільного закладу на загальну суму 45,6 млн грн., нагадують у НАБУ.

"У вересні 2022 року у зв’язку з припиненням діяльності УКБ об’єкт будівництва передали до Івано-Франківської міської ради та провели коригування проєктно-кошторисної документації. Як з’ясувалось, УКБ встигло перерахувати компанії 33,6 млн грн за роботи, виконання яких сторони зафіксували відповідними актами та довідками. Проте роботи виконали лише частково, а решта, на суму понад 14,8 млн грн, так і залишилась на папері. Цими коштами учасники оборудки заволоділи та перевели в готівку через підконтрольні організації",- йдеться у повідомленні.

Наразі у справі троє підозрюваних: підприємець – організатор схеми (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України); ексдиректор Управління капітального будівництва в Івано-Франківській області (ч. 5 ст. 191 КК України, ч. 1 ст. 366 КК України); директор будівельної компанії (ч. 5 ст. 191 КК України, ч. 1 ст. 366 КК України).

До теми: Підприємець привласнив понад 14,8 мільйонів при будівництві школи в Чукалівці

НАБУ та поліція відкрили справи проти "Великого будівництва" у Чукалівці

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!