Рятувальники Прикарпаття проводять масо-роз’яснювальну роботу щодо безпеки на водоймах


Впродовж цьогорічного купального сезону на водоймах Івано-Франківщини потонуло 10 мешканців краю, з них 2 – діти. Як зазначають рятувальники, домінуючою причиною нещасних випадків на воді є нехтування громадянами елементарних правил безпечної поведінки.

Втім, лихо можна попередити, якщо відпочиваючі дотримуються правил безпеки. Щоб не допустити трагедій на воді, фахівці Управління ДС НС в  області постійно впродовж літнього відпочинкового періоду проводять  у місцях відпочинку масово-роз’яснювальну роботу серед населення щодо дотримання громадянами правил безпеки життєдіяльності під час перебування на воді та вручають їм листівки застережуючого характеру.

Як з’ясовується в ході спілкування, більшість відпочиваючих знають, як потрібно безпечно поводитись під час відпочинку на водоймах і відповідних правил обов’язково дотримуються. Учасники рейдових груп спілкуються і з дорослими відпочиваючими щодо ставлення громадян до безпеки власного життя, зокрема під час відпочинку на воді. В ході бесід стає зрозумілим, що більшість мешканців краю дотримуються правил безпечної поведінки під час перебування на водоймах. Також, дорослі запевняють, що ніколи не залишають без нагляду своїх малолітніх дітей.

Тож, щоб уникнути біди під час відпочинку дбайте   про безпеку власного життя та життя Ваших близьких. 

 

                    Шановні мешканці Івано-Франківщини!

Управління ДС НС в області звертається до вас з проханням бути обережними під час відпочинку поблизу водойм, дотримуватися відповідних правил безпеки життєдіяльності: не купайтеся в необладнаних, неперевірених місцях; уникайте води зі швидкою течією; не плавайте наодинці, особливо якщо ви не впевнені у своїх силах; не заходьте у воду в нетверезому стані; не запливайте далеко від берега; не пірнайте у воду з берегів водойм чи дерев; не влаштовуйте у воді ігри; дотриму­йтесь правил безпечної поведінки під час катання на плавзасобах.

Шановні батьки, не залишайте малолітніх дітей без нагляду поблизу водойм. Будьте обережні, бережіть своє життя та життя своїх близьких!