Рятувальники закликають прикарпатців не ходити в ліс, адже грибів там все одно немає


Таку заяву зробив під час брифінгу перший заступник начальника Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Роман Олійник звернувся до прикарпатців із закликом не ходити в ліс доки не закінчиться спекотливий період. Адже за його словами саме туристи і мисливці несуть найбільшу пожежну загрозу, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

Олійник запевнив, що грибів у лісі зараз все одно немає, а ягоди вже закінчились, тому немає чого туди йти. От коли пройдуть дощі і з'яляться гриби тоді нехай збирають хто хоче.

Як переконує заступник начальника лісового господарства найважче загасити пожежі, які виникають на полонинах і у віддалених місцях, адже там немає доступу для спецтехніки. Наслідки таких пожеж будуть відгукуватись ще десятки років. До того ж щоб загасити полум'я потрібні величезні кошти з бюджету. Саме тому Олійник сподівається на адмінреформу. Адже тоді у людей буде вибір - витратити гроші на ліквідацію пожежі чи не допустити її і зберегти кошти на щось потрібніше.

Тому службовець закликав усіх Прикарпатців і гостей нашого краю знайти альтернативні види відпочинку. А коли температура стабілізується і пройдуть дощі, можна буде вже і в ліс сходити.