Щодня на івано-франківських перевізників скаржиться 3-4 пасажири


Майже кожному з нас доводиться щодня користуватись громадським транспортом. Ні для кого не секрет, що в Івано-Франківську, комунальним транспортом, а саме тролейбусами, обслуговуються дев’ять маршрутів. Решту обслуговують приватні перевізники.

Свою роботу приватники не завжди виконують добросовісно, і прикладом цього є скарги від мешканців міста. Одна з них набула широкого резонансу і навіть дійшла до міського голови. А саме місяць тому, пасажири поскаржились на водія 86 маршруту. Кермувальник без будь-якого попередження, зачинив двері та зрушив із зупинки, затиснувши руку юнаку, який в той час допомагав інваліду на милицях зайти до автобуса.

Кореспондент «Бліц-Інфо» звернувся до міського відділу транспорту і телекомунікацій, щоб дізнатись, чи звільнили вище згаданого водія та взагалі скільки скарг надходить на перевізників щодня.

«На жаль, ми не маємо права звільняти водіїв – це може зробити тільки сам перевізник. У даному випадку після перевірки приватний підприємець і справді звільнив водія», - розповідає заступник керівника міського відділу транспорту і телекомунікацій Володимир Чих.

За його словами, щодня на водіїв маршруток надходить по 3-4 скарги. І все, що може зробити влада – це занести скаргу в журнал порушень та направити перевірку.

«Якщо провина доведена, перевізник отримує попередження. За кілька таких скарг його можуть позбавити ліцензії. Та значна частина скарг є незначущими або взагалі не підтверджуються. Більшість водіїв цінують свою роботу, тому не хочуть її втратити. Та все ж назвати їхню роботу ідеальною не можна – інакше б стільки скарг не надходило», - пояснює Володимир Чих.