Сенатор Сандерс зміг зібрати майже $2 мільйони на своєму мемові


Продаж сувенірів з фотографією американського сенатора Берні Сандерса з церемонії інавгурації Джо Байдена допоміг політику зібрати 1,8 мільйона доларів на благодійність.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Зазначається, що благодійна організація у Вермонті, сенатором якого є Сандерс, направить кошти, зібрані від продажу різної сувенірної продукції, а зокрема футболок, світшотів та стікерів, на допомогу вермонтцям.

«Ми з Джейн (дружина Сандерса – ред.) були вражені тією креативністю, яку люди показали за останній тиждень, і ми раді, що можемо використовувати цю інтернет-популярність для допомоги жителям Вермонта» - сказав Сандерс.

Втім, він додав, що така благодійність не замінить дії, очікувані від його роботи в Конгресі.

«Я зроблю все можливе, щоб люди у Вермонті та в усій країні отримали допомогу, якої потребують, в момент найгіршої кризи, яку ми переживаємо з часів Великої депресії», - резюмував Сандерс.

Як повідомлялося, нещодавню популярність Сандерсу принесла його випадкова фотографія, зроблена на інавгурації Джо Байдена у Вашингтоні 20 січня, яка миттєво перетворилася на мем. На ній політик під час урочистої події сидить на окремому стільці в медичній масці, зіщулившись від холоду і сховавши руки в теплі рукавиці, зв’язані та подаровані Сандерсу вчителькою початкової школи у Вермонті.

У перші дні після появи мему команда сенатора на його офіційному сайті розпочала продажі чорних світшотів із його фотографією по 45 доларів за одиницю, які були розпродані за лічені години.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!