Сепаратисти і окупанти в Івано-Франківську


Схоже, ситуація навколо скандальної забудови за адресою, Івано-Франківськ, вулиця Мазепи 35А розгортається за цілком новим, але очікуваним сценарієм.

Забудовник «кинув в атаку» свій резерв. А саме тих, хто придбав квартири в цьому будинку.

І людей, без огляду на ситуацію, можна зрозуміти. Все, що нажито непосильною працею та взяте в кредит, вони вклали в ці квадратні метри, а тепер омріяна квартира в центрі міста стає чимось на кшталт повітряного замку. У випадку, якщо суд визнає таки це будівництво незаконним.

Обурені власники омріяної житлової площі написали міському голові Віктору Анушкевичусу слізного листа, в якому скаржаться на міську владу, тобто на самого ж Анушкевичуса.

«Але вершиною владного і правового безчинства стало рішення сесії міської Ради про визнання будівництва не правочинним. Нам зрозумілі дії депутатів міської Ради, які таким чином “нагинають” підприємців, в тому числі і забудовників, щоб “викачати” з них гроші за прийняття правильних рішень на сесії – це їхня давня і доволі ефективна практика і, звичайно працівникам прокуратури про це також добре відомо», - пишуть вони.

А далі порівнюють міську владу з донбаськими сепаратистами: «Повірте, що для нас дуже важливо безперешкодно володіти своїм майном, бо виглядає, що міська рада нічим не відрізняється від східних сепаратистів, які виганяють людей зі своїх осель...» .

От почнемо з того, що ніхто з осель нікого не виганяє. Кожен може в цьому особисто переконатися, відвідавши будову. Там наразі ніхто не живе. Отже виганяти «зі своїх осель» просто нікого.

А що до сепаратизму, то в мене є порівняння у відповідь. І забудовник Василь Друк і автори листа особисто мені нагадують окупантів, котрі прийшли на чуже подвір’я й захопили його. Згодом, заселившись в будинок, вони будуть ставити на чужій прибудинковій території свої автомобілі, їхні діти будуть верещати під чужими вікнами, а їхні собаки будуть залишати своє лайно на чужих газонах.

І, зрештою, всі вони знали про непросту ситуацію навколо забудови. Проблеми виникли ще тоді, коли почали зводити фундамент. Можна було зробити висновки і не вв’язуватися в сумнівну оборудку. Для чого було купували там квартири? Щоб потім писати слізні листи? Чи сподівалися, що як завжди, все вирішать хабарі занесені потрібним людям у відповідні кабінети?

Анонс-контракт