Сейм Польщі закликав Європу підтримати українську молодь


Польський Сейм висловив глибоку стурбованість загостренням політичної ситуації в Україні та закликав Європу підтримати українську молодь.

Про це йдеться в резолюції Сейму, яку прийняли на початку засідання у вівторок.

"Сейм Польщі висловлює глибоке занепокоєння загостренням політичної і громадської ситуації в Україні після одностороннього завершення владою перемовин щодо Угоди про асоціацію з Європейським Союзом", - йдеться в ухвалі.

Депутати рішуче засудили "невиправдане застосування сили проти учасників і спостерігачів організованих в останні дні протестів проти цього рішення".

В той же час Сейм звертається до усіх сторін з закликом "забезпечити мирний характер перебігу демонстрацій", пише Українська правда.

У резолюції також висловлено повну солідарність з громадянами України, що показують усьому світу своє прагнення, аби їхня країна стала повноправним членом ЄС.

Сейм закликав українські владу і опозицію дійти політичного консенсусу з питанб євроінтеграції.

Депутати також попросили парламенти країн ЄС про "прийняття рішення, яке стане зміцненням громадянського суспільства в Україні" – спрощення візового режиму, призначення стипендій для молоді, культурного та наукового обміну та НГО.