Шахрай "розвів" прикарпатця на 3 тисячі гривень


На Городенківщині чоловік, який займається сільським господарством, звернувся за допомогою до правоохоронців, щоб розшукати зловмисника, котрий його обшахрував.

Пройдисвіт, як виявилося, у серпні отримав від мешканця одного з сіл району гроші за дизельне паливо, але не виконав свого зобов’язання щодо поставки 300 літрів пального для сільськогосподарської техніки. Потерпілий певний час намагався самотужки бодай повернути собі гроші, але «постачальник» спочатку уникав зустрічі, а відтак взагалі не відповідав на дзвінки фермера. Тоді чоловік написав заяву про вчинення кримінального правопорушення в райвідділ міліції.

Як встановили правоохоронці, у шахрайстві є підстави підозрювати 21-річного мешканця райцентру. Варто зауважити, що молодик раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за злочини проти власності, в тому числі за шахрайські дії. Однак, як видно, це його не зупинило. Цього разу він зумів переконати підприємця віддати йому 3 тисячі гривень за доставку дизпалива за доволі низькою ціною.

Молодому мешканцеві Городенки оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). За його скоєння передбачено покарання у вигляді значного штрафу, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.