Шахраї видурили у прикарпатців понад 132 тисячі гривень


Днями до прикарпатських правоохоронців надійшло одразу кілька заяв від громадян, які постраждали від шахраїв.

Спершу до поліції Івано-Франківська звернувся 71-річний місцевий мешканець. Заявник повідомив, що до нього зателефонував нібито представник банку та сказав, що потрібно терміново змінити пароль до банківської картки. Тому необхідно повідомити пароль, що надіслали в повідомленні. Як тільки чоловік це зробив, отримав сповіщення про списання з рахунку більше 31 тисячі гривень.

Псевдобанківські шахраї ошукали й мешканку Яремча. В телефонній розмові аферисти повідомили, що потерпілій необхідно пройти авторизацію та виконати деякі операції в мобільному додатку. Жінка погодилась, виконала всі вказівки невідомих та втратила близько 18 гривень з рахунку.

Ще 30 тисяч гривень втратила жителька Рогатина, яка довірилась псевдо банківському працівнику. В ході телефонної розмови, аферист запевнив жінку, що термін дії її картки закінчився , а для відновлення потрібно зайти у мобільний додаток та діяти за його інструкціями. Після виконання їх, з рахунку жінки зникли кошти в сумі 30 тисяч гривень.

53 тисячі гривень втратила мешканка Лисецької територіальної громади. Потерпіла знайшла оголошення про продаж будівельних матеріалів в соціальній мережі, зв’язалась з невідомим продавцем та здійснила повну передоплату за товар. Отримавши кошти, шахрай перестав виходити на зв'язок.

Ознаки, які можуть вказувати на те, що перед Вами шахрай:

дзвінок або повідомлення надійшли з невідомого, неофіційного номера;

не вказано назву банку, номер вашої картки;

зазвичай злочинці вживають у повідомленні такі слова як «терміново», «негайно» - так вони здійснюють психологічний тиск на свою жертву.

У разі, якщо Ви стали жертвою шахраїв, телефонуйте "102".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!