Голова облради закликає аграріїв збільшити посівні площі


Хоча Прикарпаття і не є аграрною областю, однак треба підставити плече і економіці держави, бо ж в багатьох регіонах, охоплених війною, цьогорічна посівна кампанія не відбудеться. Тож вкрай актуальним є питання підготовки до неї в Івано-Франківській області.

На цьому під час етеру на ОТБ Галичина наголосив голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич.

“Що посіємо сьогодні, з тим будемо жити завтра! Тим більше, що очікуємо в області додаткових 150-200 тис. тимчасово переміщених осіб. А тому відсьогодні треба дбати про збільшення запасів харчів. З уваги на це дав доручення постійній комісії обласної ради з питань аграрної політики проаналізувати це питання й виробити свої рекомендації. Адже в її складі є досвідчені аграрії, які добре розуміються на вказаній проблематиці” – наголосив Олександр Сич.

Голова обласної ради відзначив, що незважаючи на воєнний стан, обласна рада, хай і в обмежених рамках, але продовжує свою діяльність. Правовою підставою для цього є ст. 9 Закону “Про правовий режим воєнного стану”, відповідно до якої поряд з іншими органами влади “органи місцевого самоврядування здійснюють повноваження, надані їм Конституцією, цим та іншими законами”.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!