Що потрібно знати про зарядні пристрої для смартфонів


Ще років десять тому кожен виробник обов'язково вкладав у упаковку з мобільним телефоном фірмову зарядку. Вважалося, що це піднімає рівень престижу торгової марки, сприяє підвищенню комфорту користувача.

Сьогодні ж така необхідність відпала, що обумовлено ​​цілою низкою факторів. І головним з них є високий рівень доступності та низькі ціни зарядних пристроїв.

Саме з цієї причини споживачі, наразі, заряджають свої гаджети будь-якими зарядками, що є в наявності та підходять за роз’ємом. У зв'язку з цим у декого виникає питання: наскільки це безпечно та доцільно. Спробуємо розібратися, чи є якісь негативні наслідки такого рішення.

Не страшно, але не завжди практично

Сьогодні головною умовою безпечної зарядки є потужність – вона повинна відповідати заявленим вимогам виробника. Перед тим, як купити смартфон у Львові, треба звернути увагу на потужність – вона може бути трохи  нижчою, але ні в якому разі не вищою за рекомендовану. Якщо потужність вища, то акумулятор буде швидше деградувати.

Інший важливий момент – рекомендується застосовувати зарядники оригінального виробництва. Це пов'язано з тим, що розробники враховують базові особливості акумуляторних батарей конкретної конструкції. До того ж якість, а отже, довговічність цих виробів на порядок вища.

Не секрет, що більшість подібних пристроїв виробляється в невеликих цехах артельного типу, що може опосередковано негативно позначитися на роботі телефону. Також, сам дріт у рідних зарядних модулях вибирається по-справжньому добрий, і характеризується нижчим опором. Однак, якщо блок якісний, то в цілому не має значення, для якої конкретно моделі він вироблений.

Для вибору найприйнятнішого варіанту варто керуватися в першу чергу параметрами потужності. За наявності різноманітних обмежень придбання більш продуктивної зарядки не дасть потрібного ефекту, оскільки апарат не зможе спожити більше струму, ніж передбачено виробником.

Обов’язково вивчайте специфікації виробу перед його покупкою. Це допоможе уникнути різних непорозумінь, пов'язаних із кабелем, підтримкою різноманітних протоколів, додаткових функцій тощо. Не купуйте дешеві зарядні пристрої від нікому невідомих виробників, адже вони можуть зашкодити вашому смартфону, а їх використання негативно позначиться на довговічності батареї.

Дотримуйтесь вищезазначених правил і ваш зарядний пристрій буде слугувати вам якнайдовше!



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!