"Щоб вони здохли". Штурм позицій окупантів очима бійців коломийської "десятки" (ВІДЕО)


У 10 гірсько-штурмовій бригаді "Едельвейс" показали успішний штурм ворожих позицій у лісах на Куп'янському напрямку.

Так, під час бою бійці 108 гірсько-штурмового батальйону у близькому бою вдалося знищити декількох окупантів. Зазначається, що штурм був успішним, з боку українських військових втрат немає.

Учасник штурму, бойовий медик на позивний Чубака розповідає, що хлопці відпрацювали на 10 балів. Втім, у його взводі є "трьохсотий", але неважкий.

"Хлопці красавці, відпрацювали на 10 по 10-бальній шкалі. На жаль, у нас є "триста". Слава Богу, не важкий. Евакуювали, тепер йому надають допомогу. Ну, слава Богу, тепер з ним все добре", - каже військовий.

Він звернувся до окупантів.

"Щоб ви здохли швидше, щоб ви згоріли в аду, під*ри їб*ні. Щоби пошвидше вони виздихали. Це одні побажання - щоб вони здохли. І все", - поділився Чубака.

Також він звернувся і до українців.

"Щоби донатили. Щоб збирали гроші на коптери. Бо коптери допомагають людям. Пацани вертаються живі додому. Це одне, що вони можуть допомогти в даний момент. Хочу попросити, най зберуть свою волю у кулак і донатять. Не хочуть воювати - нехай допомагають. А не хочуть донатити - нехай йдуть воюють", - наголосив боєць.

Містер Барс - командує невеличким підрозділом. Каже, що штурм був чудовий. Бійцям вдалося підійти до позицій противника максимально близько так, що окупанти не змогли виявити цю групу. Тож українські бійці виконали завдання і обійшлося без втрат. А це дуже важливо, наголосив воїн, бо підготувати кваліфікованого штурмовика дуже важко.

"У момент, коли ти переборюєш страх саме почати цю задачу, саме підійти закинути гранату, у тебе зникає відчуття реальності. У тебе все працює на автоматизації. Відпрацьовані рухи з гранатою, з автоматом. Закинув, воно вибухнуло, ти підійшов. Вже потім ти починаєш більше реально оцінювати ситуацію. У той момент ти максимально сконцентрований виконати задачу прямо перед тобою. Всі рухи, дії, виконуєш максимально натреновано", - ділиться особливістю дій штурмовиків Містер Барс.

Детальніше у відео:

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!