Щоб ворогу не дісталося: Зв'язківець 10 бригади у бою рятував не себе, а техніку


"Виконати задачі... Вижити... Не страшно, просто зашкалює адреналін". Так відчуття воїна в страшних боях описує зв'язківець Олег Хлібкевич із позивним "Студент".

На війні - понад 4 місяці. Та в арсеналі "Студента" - кілька важких боїв, заслужена повага від побратимів та військова нагорода. Про це йдеться на сторінці 10 Гірсько-Штурмової Бригади.

В одному із кривавих боїв під артобстрілами, забувши про власне життя, воїн зміг зібрати необхідне обладнання й техніку.

"Щоб ворогу не дісталося та щоб вони нічого не дізнались й не знищили", - зауважує зв'язківець.

"Студент" - сміливий та самовідданий боєць, який мовчки та на відмінно виконує свою роботу. Мінімум запитань - максимум результату. Працюючи радіотелеграфістом, він налаштовує радіостанції, супутникові системи для воєнних цілей, системи Старлінк.

"О, Старлінк від Ілона Маска набагато полегшив зв'язок між підрозділами, - зауважує військовослужбовець. - В будь-якій точці легко й швидко його розвернути. Тому доступ до мережі та Інтернет у військових є майже всюди".

"Студент" - цілеспрямований та впертий воїн. Це він довів під час запеклого бою в Сєвєродонецьку.

- Тримали оборону. Почався масований артобстріл. Довелося відійти з попередніх позицій, а далі вирішили стояти до кінця, тримати оборону. Разом з нашим комбатом, побратимами, - каже боєць. - Вистояли. Повернулися.

Військовослужбовець Олег Хлібкевич дуже сподівається, що повернення додому з Перемогою вже скоро. Бо вдома, в рідному Івано-Франківську, велика родина - мама, сестри.

"Багато родичів телефонують, хвилюються, - каже "Студент". - Вони тримають тил. І всім на заході країни раджу підтримувати Збройні сили. Ми не підведемо. Відіб'ємо ворога подалі з Донбасу. Зупиняти необхідно тут. Не допустимо…до рідних домівок".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!