ШІ показав, як виглядали б Гаррі Поттер та друзі, якби жили на Гуцульщині


Книжки про Гаррі Поттера не втрачають своєї актуальності навіть через роки. Ця казка однаково захоплює як дітей, так і дорослих. Фанати запитали у штучного інтелекту, який би вигляд мали головні герої, якби жили не у Британії, а в Україні.

На картинках, які представ штучний інтелект, можна побачити головну трійцю – Гаррі, Рона та Герміону – у традиційному українському вбранні, пише 24 канал.

Варто нагадати, що події "Гаррі Поттера" розвиваються у Британії. А Гуцульщина – це самобутній етнографічний район в українських Карпатах зі своєрідним господарським побутом, традиційною матеріальною та духовною культурою. Найважливіше місце в економіці Гуцульщини займало скотарство. А основним заняттям гуцулів були: випас худоби, перероблення молока, оброблення шкір та виготовлення з них одягу, взуття, ременів та збруї.

Штучний інтелект одягнув Гаррі Поттер та друзі у вишиванки: дивіться відео

@kisadmin Part two? Marauders or third gen? #harrypotter #harrypotteredit #harrypotteredits #hogwarts #midjourney #midjourneyart #aiart #harrypotterfan #midjourneyai #ukraine #harrypotterukraine #гарріпотер #україна #ukraineart #harrypottertiktok #harrypotterrecast #dracomalfoyedit #hermionegrangeredit #severussnapedit #lunalovegood #twinsweasley ♬ Червона рута - з к/ф "Синевир" - Володимир Івасюк

Реакція соцмереж

Українцям така інтерпретація улюблених персонажів прийшлася до душі. Ось що вони написали:

"Пожирачам смерті краще косоворотки і кокошники пасувати будуть".

"Гаррі Поттер носив би вишиванку і ми б називали його Гриць Гончар! Тому що український аналог імені Гаррі є Григорій, а Поттер – це Гончар".

"Драко красунчик".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!