Школи Івано-Франківська переходять на «шестиденку»?


У вівторок управління транспорту і зв’язку міськвиконкому отримало офіційне повідомлення від управління освіти і науки про запроваджений шестиденний навчальний тиждень у трьох школах міста – Українській гімназії №1, СШ №1 та СШ №11.

Ця інформація насторожила мешканців міста. Почалися здогадки, чи не планують таким чином у місті запровадити «шестиденку» поступово у всіх навчальних закладах Івано-Франківська, пише ЗК

В міському управлінні освіти і науки нам повідомили, що панікувати не треба. Це пояснення для «транспортників» стосувалося винятково цих трьох навчальних закладів, бо вони вчаться за шестиденним графіком.

«Не треба панікувати, ніхто не збирається запроваджувати «шестиденку» у всіх школах міста, – каже заступник начальника управління освіти і науки Олег Савка. – Це повідомлення стосується нещодавно запровадженого безкоштовного перевезення школярів у громадському транспорті міста. Управління транспорту попросило нас дати перелік навчальних закладів, аби учні мали можливість їздити безкоштовно і в суботу».

Користуючись правом безкоштовного проїзду в міських автобусах, школярі можуть хитрувати і кататися навіть у суботу. Тим часом чиновники сподіваються на пильність водіїв.

«На жаль, не кожен водій має час перевіряти посвідчення кожного школяра, на котрому вказано номер навчального закладу і підпис директора», – зауважує Олег Савка.

В управлінні освіти пояснили, що «жертвами» «шестиденки» стали ті три навчальні заклади, котрі спеціалізуються на вивченні іноземних мов. Норми навчального процесу не дозволяють проводити сьомі чи восьмі уроки, тому аби не перевиконувати програму, школи запровадили у себе шестиденну форму навчання.

«Це триває вже роками і в цьому немає нічого дивного та нового», – наголошує пан Савка.

Надалі, за словами заступника начальника управління освіти і науки, «шестиденка» не буде поширюватися на всі навчальні заклади міста. Вона може бути тільки в тих школах, котрі не мають можливості вкластися у навчальну програму п’яти днів.